Потребна активнија улога бораца

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић и лидер ПДП-а Младен Иванић сагласили су се да друштвена улога борачке популације у Српској у наредном периоду мора бити много активнија.

 

Република Српска 11.09.2014 | 12:20
Потребна активнија улога бораца

"Када је ријеч о битним питањима за Републику Српску, од БОРС-а се свакако очекује да има своје мишљење о тим питањима", рекао је Савчић новинарима у Бањалуци, након састанка са предсједником
ПДП-а Младеном Иванићем.

Он је навео да је до посјете Иванића БОРС-у дошло на основу позива који је он упутио на Изборној скупштини БОРС-а свим парламентрним политичким странкама ради разговара о социјалном положају бораца у Републици Српској.

Савчић је рекао да је упознао Иванића о тренутној ситуацији у БОРС-у и о плановима руководства БОРС-а, наводећи да је било ријечи о неким идејама које би биле корисне да се примијене у наредном периоду као облици неких законских или других рјешења с циљем побољшања социјалног статуса борачке популације.

Он је додао да са Иванићем није разговарао о подршци БОРС-а ПДП-у на наредним изборима, нити ће на такав начин разговарати са било којим страначким лидерима.

"Борци су грађани Републике Српске и они ће одлучивати за кога ће гласати. По мом мишљењу,
логично је да се опредјељују према томе ко нуди најбоље програме за рјешавање њихових горућих проблема", закључио је Савчић.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић сматра да БОРС треба искључиво да штити интересе бораца, а не да буде средство било које политичке странке и институција у којој ће појединци промовисати сопствене интересе.

Он је подсјетио на ранији став ПДП-а да је обавеза Владе Републике Српске да сваком демобилисаном запосленом борцу, који је старији од 50 година и који има још мало година до пензионисања, до краја мандата уплаћује порезе и доприносе.

"Запошљавање демобилисаних бораца треба да буде мотив приватних послодаваца, а не обавеза.

Ослобађањемод пореза и доприноса треба реаговати и код запошљавања дјеце
погинулих бораца", каже Иванић.

Он је рекао да ће ПДП, уколико буде дошао на власт, наставити са реализцијоим Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, чија је реализација тренутно при крају.

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

11.09.2014 13:13

Опет иста прича. Неће приватници запошљавати борце и имвалиде старе 45 година па надаље без обзира на стимулансе. Ова власт је смишљено завађала борце и инвалиде. Инавалиди до 4те групе опет некако могу преживјети и њих се форсира цјело вријеме. Шта је са осталима? НПР. Инвалид 9те групе прима 30км инвалиднине 6те групе 128км То је шамар дезертера који је увјек био против бораца и РС-а . Надам се да ће овај човјек нешто промјенити без обзира ко буде на власти. Увјерен сам да ће терет пасти на СДС они су у сваком случају били са нама од првог метка док их овај олош заједно са сфором ије елиминасао. Гласајте за праве људе овај пут ви који до сада нисте.

ОДГОВОРИТЕ